~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................................. Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....//....Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Πάνου, Ανταποκριτής Μετώπου στον πόλεμο που διεξάγεται αυτό τον καιρό στην Ελλάδα... από ξένες και ντόπιες σκοτεινές δυνάμεις, καθημερινά ανταποκρίσεις από τους καταδυναστευόμενους έλληνες πολίτες και οικονομικούς μετανάστες.... που είχαν την ατυχία να βρίσκονται σε λάθος μέρος λάθος εποχή!

επιμέλεια σελίδας: Τάκης Τακόπουλος, Ανταποκριτής Μετώπου στον πόλεμο που διεξάγετε αυτό τον καιρό

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Διώκουν την ελευθερία του Τύπου - άσκησαν δίωξη στη δημοσιογράφο Π. Χριστοδουλίδου

Δίωξη ασκήθηκε στη δημοσιογράφο Πόπη Χριστοδουλίδου η οποία κατέθεσε το απόγευμα της Τετάρτης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, επειδή "τόλμησε" να αναρτήσει στο ιστολόγιο peiratikoreportaz.blogspot.gr, Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης στο οποίο είχε δημοσιευθεί νόμος του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σχετικά με την υποχρέωση βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος να φυλούν μαζί με αστυνομικούς, στόχους όπως για παράδειγμα οι φυλακές Κορυδαλλού.



Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr το σκεπτικό της δίωξης της δημοσιογράφου είναι ότι εξέθεσε τους βατραχανθρώπους σχετικά με την παρουσία τους στις φυλακές του Κορυδαλλού. Η Πόπη Χριστοδουλίδου μετά την άσκηση της δίωξης αφέθηκε ελεύθερη.
Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη, η κα Χριστοδουλίδου είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών με αφορμή το αναρτηθέν δημοσίευμα παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση τυχόν παραβάσεων του στρατιωτικού ποινικού κώδικα και συγκεκριμένα της μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών και της μετάδοσης μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας, τα οποία πάντως ο ίδιος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει δώσει στη δημοσιότητα, όταν επέτρεψε με την υπογραφή του να δημοσιευθούν στον ΦΕΚ.
Το koutipandoras.gr αποφάσισε σε ένδειξη συμπαράστασης προς τη δημοσιογράφο και επειδή κρίνει ότι η δίωξη της είναι παράλογη και αντίκειται στην ελευθερία του Τύπου να αναδημοσιεύσει αυτούσιο το ρεπορτάζ της, όπως αυτό αναρτήθηκε στο ιστολόγιο peiratikoreportaz.blogspot.gr.
"Οι βατραχάνθρωποι του Λ.Σ σε φύλαξη στόχων εκτός χώρου Λ.Σ, με τον...νόμο!
Βατραχάνθρωποι του Λ.Σ-Ελλ.Ακτ. όλες αυτές τις μέρες συμμετέχουν σε φύλαξη στόχων, μαζί με αστυνομικούς ευαίσθητους "στόχους". Επειδή λάβαμε σχετική διαμαρτυρία από άνδρες της ΜΥΑ το ερευνήσαμε και εξηγούμε, πως υπάρχει νόμος για αυτό το θέμα, που ψηφίστηκε, στις 9/12/2013. 




Τον δημοσιεύουμε προς ενημέρωσή σας.
Ενδιαφέρον ιδιαίτερο έχει και το άρθρο, σύμφωνα με το οποίο, αν σου βάλει τρεις πειθαρχικές ποινές, ετησίως, ο"ΥΠΕΡΔΙΟΙΚΗΤΗΣ, όπως είναι ο...σημερινός, σε αποπέμπει από την ΜΥΑ.
ΕΡΩΤΗΜΑ: ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ, ΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΑΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ;
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ
Αρ. Φύλλου 261, 9 Δεκεμβρίου 2013
4481, Άρθρο 17

Τα άρθρα 1 και 2 του ν. 1940/1991 «Μονάδα Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος (ΜΕΑΛ/ΛΣ) και άλλες διατάξεις περί αυτού» (Α ́40), όπως τροποποιήθηκαν με
το άρθρο 6 του ν. 2329/1995 «Ρύθμιση θεμάτων προσω− πικού του Λιμενικού Σώματος (Λ.Σ.) και άλλες διατάξεις» (Α ́172) και ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής:

Άρθρο 1 - Σύσταση – Αρμοδιότητες
1. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου λειτουργεί Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού Σώματος (Μ.Υ.Α./Λ.Σ.) με λειτουργική και επιχειρησιακή αυτοτέλεια, εποπτευόμενη από την αρμόδια 
Υπηρεσία σύμφωνα με τον Οργανισμό που ισχύει κάθε φορά.
2. Η Μ.Υ.Α./Λ.Σ. αναλαμβάνει τη διενέργεια αντιτρoμοκρατικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων υψηλού κινδύνου προς προστασία της δημόσιας ασφάλειας.
3. Επιχειρησιακά η Μ.Υ.Α./Λ.Σ. έχει αποκλειστικά τις εξής αρμοδιότητες: 
α) Ανάληψη τακτικής δράσης σε αποστολές του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και των Λιμενικών Αρχών της χώρας σχετικά με την αντιμετώπιση ειδικών εγκλημάτων βίας, αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων υψηλού κινδύνου στους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ. ή και εκτός αυτών εφόσον αυτό ζητηθεί αρμοδίως. 
β) Σε περιπτώσεις που ο νόμος προβλέπει η Μ.Υ.Α./Λ.Σ. υπάγεται σε ειδικό επιχειρησιακό στρατηγείο δρώντας σε μη αστικό περιβάλλον, συνεπικουρεί δε την ΕΚΑΜ/ ΕΛΑΣ σε αστικό περιβάλλον μετά από σχετική εντολή του Αρχηγού Λ.Σ. 
γ) Η Μ.Υ.Α./Λ.Σ. σε περίοδο πολέμου ή γενικής επιστράτευσης ή σε περίπτωση άμεσης απειλής της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της χώρας λόγω εξωτερικών κινδύνων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις υπάγεται στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και εντάσσεται στη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, όποτε αυτό διαταχθεί. 
δ) Εκτέλεση νηοψιών βάσει σχεδίου εκτίμησης απειλών που καταρτίζει μηνιαίως η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.
ε) Αντιμετώπιση των κινδύνων από κάθε είδους εκρηκτικούς μηχανισμούς και βομβιστικές απειλές.
στ) Εκτέλεση κάθε εξειδικευμένης καταδυτικής δραστηριότητας και διαχείρισης ναυαγίων.

ζ) Παροχή βοήθειας σε κινδυνεύοντα πρόσωπα και πλοία στη θάλασσα.

Άρθρο 2

1. Η Μ.Υ.Α./Λ.Σ. στελεχώνεται από μόνιμο εν ενεργεία προσωπικό του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο διακρίνεται σε
Επιχειρησιακό και Διοικητικό. Το επιχειρησιακό προσωπικό της Μ.Υ.Α./Λ.Σ., συμπεριλαμβανομένου του Διοικητή, αποτελείται αποκλειστικά από πτυχιούχους της Σχολής
Υποβρυχίων Καταστροφών της ΣΥΚ/ΠΝ. Το διοικητικό προσωπικό στελεχώνει τα γραφεία της Μ.Υ.Α./Λ.Σ. εκτός του γραφείου Επιχειρήσεων και Εκπαιδεύσεως.
2. Η Μ.Υ.Α./Λ.Σ αναλαμβάνει την επιλογή ανά 6μηνο μέσω ειδικού προγράμματος αξιολόγησης των ενδιαφερομένων εκ του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι οποίοι εν συνεχεία θα
φοιτήσουν στο Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της ΣΥΚ/ΠΝ.
3. Η Μ.Υ.Α./Λ.Σ παρέχει εκπαίδευση και γνώσεις στο προσωπικό του Λ.Σ. και ιδίως στο προσωπικό των πλωτών και εναέριων μέσων με τα οποία η Μ.Υ.Α./Λ.Σ. επιχειρεί, μέσω του σχολείου ειδικών αποστολών.
4. Η οργάνωση και η λειτουργία της Μ.Υ.Α./Λ.Σ., τα χρησιμοποιούμενα μέσα, ο εξοπλισμός, ο τύπος των επιχειρησιακών στολών και διακριτικών, η επιλογή, οι προϋποθέσεις παραμονής, η διαδικασία απομάκρυνσης ή αποχαρακτηρισμού, η εκπαίδευση και η μετεκπαίδευση του προσωπικού, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με Κανονισμό που εκδίδεται από τον Αρχηγό Λ.Σ. και κυρώνεται με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, που δεν δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
5. Η Μ.Υ.Α./Λ.Σ παρέχει εξειδικευμένη εκπαίδευση και πιστοποίηση του προσωπικού της επί αντικειμένων αρμοδιότητάς της.
6. Η Μ.Υ.Α./Λ.Σ. συνεργάζεται με τις αντίστοιχες ειδικές μονάδες ημεδαπής ή αλλοδαπής, σε θέματα εκπαίδευσης, οργάνωσης, εξοπλισμού και επιχειρήσεων.
7. Ο Διοικητής της Μ.Υ.Α./Λ.Σ. είναι αρμόδιος για την κλήση σε απολογία της σχετικά με πειθαρχικές παραβάσεις και την επιβολή πειθαρχικών ποινών στο σύνολο του προσωπικού, το οποίο υπηρετεί στη Μ.Υ.Α./Λ.Σ.. Ο υποβρύχιος καταστροφέας αποπέμπεται από την Μονάδα είτε αυτοδικαίως εάν στο ίδιο έτος επιβληθούν σε βάρος του από τον Διοικητή τρεις (3) πειθαρχικές ποινές είτε με τον τρόπο που ορίζει ο κανονισμός της Μ.Υ.Α./Λ.Σ.
8. Στο Επιχειρησιακό προσωπικό της παραγράφου 1, χορηγείται ένα από τα επιδόματα κινδύνου ή επιχειρήσεων, που προβλέπεται για το αντίστοιχο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό τους αυτούς όρους και προϋποθέσεις, όπως προβλεπόταν ήδη με την παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 1940/1991».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου