~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................................. Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....//....Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Πάνου, Ανταποκριτής Μετώπου στον πόλεμο που διεξάγεται αυτό τον καιρό στην Ελλάδα... από ξένες και ντόπιες σκοτεινές δυνάμεις, καθημερινά ανταποκρίσεις από τους καταδυναστευόμενους έλληνες πολίτες και οικονομικούς μετανάστες.... που είχαν την ατυχία να βρίσκονται σε λάθος μέρος λάθος εποχή!

επιμέλεια σελίδας: Τάκης Τακόπουλος, Ανταποκριτής Μετώπου στον πόλεμο που διεξάγετε αυτό τον καιρό

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Σνόουντεν στο Der Spiegel: «Ένα Μανιφέστο για την Αλήθεια»




Δικαιωμένος δηλώνει για τις αποκαλύψεις του ο καταζητούμενος από τις ΗΠΑ πρώην συμβασιούχος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν. Όπως αναφέρει σε άρθρο του στο Der Spiegel που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, οι εκκλήσεις για μεγαλύτερο έλεγχο επί των κρατικών μυστικών υπηρεσιών αποδεικνύουν πως είχε δίκιο να αποκαλύψει τις μεθόδους και τους στόχους της αμερικανικής κατασκοπείας.

Στο άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό, με τίτλο, «Ένα Μανιφέστο για την Αλήθεια», ο Σνόουντεν τονίζει πως η σημερινή συζήτηση περί των μαζικών παρακολουθήσεων των επικοινωνιών σε πολλές χώρες καταδεικνύει πως οι αποκαλύψεις του βοήθησαν ώστε να σημειωθεί μία ριζική μεταστροφή.
«Αντί να προκαλέσουν ζημιά, η χρησιμότητα στην κοινωνία των νέων αυτών ενημερώσεων του κόσμου είναι απόλυτα σαφής διότι προτρέπει σε μεταρρυθμίσεις στην πολιτική, την παρακολούθηση και τους νόμους», σημειώνει ο πρώην εργαζόμενος στην NSA.
«Οι πολίτες θα πρέπει να παλέψουν ενάντια στην συσκότιση της πληροφόρησης για ζητήματα θεμελιώδους σημασίας για το κοινό. Εκείνοι που λένε την αλήθεια δεν διαπράττουν κάποιο έγκλημα», υπογράμμισε.
Στο άρθρο του ο Σνόουντεν τονίζει επίσης οι μαζικές παρακολουθήσεις αποτελούν ένα παγκόσμιο πρόβλημα που χρειάζεται παγκόσμια λύση. Εξάλλου, όπως πρόσθεσε, τα «προγράμματα εγκληματικής παρακολούθησης» που εξυφαίνουν οι μυστικές υπηρεσίες υπονομεύουν την ιδιωτική ζωή του ατόμου, την ελευθερία της άποψης και την ανοικτή κοινωνία.
Η ύπαρξη της τεχνολογικής δυνατότητας για κατασκοπεία δεν θα πρέπει να καθορίζει την πολιτική, σημείωσε: «έχουμε το ηθικό καθήκον να εξασφαλίσουμε πως οι νόμοι και οι αξίες μας θα περιορίσουν τα προγράμματα παρακολούθησης και θα προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

________
03 Νοε 2013 | tvxsteamtvxs.gr/node/142581

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου